Kérdésed van? Hívj minket! +36 20 317 9287

Carolina Reaper

A Carolina Reaper a világ egyik legcsípősebb paprikájának számít, amely a chili szerelmeseinek és a gasztronómia bátor kalandorainak kínál igazi kihívást. Ez az chili paprika több, mint egy fűszernövény: az erősségével meghódította az egész világot. A Carolina Reaper, vagy más néven "A Kaszás", dél-karolinai eredetű, és Ed Currie hozta létre a PuckerButt Pepper Company-nál. A nemesítési folyamat olyan hosszú és bonyolult volt, mint maga a paprika íze. Több különböző fajta – köztük a habanero és a ghost pepper – keresztezéséből született. Eredmény? Egy olyan chili paprika, ami egyesíti az erősséget és az ízek gazdagságát egyaránt. Hihetetlenül erős, 2.15 millió SHU egységgel büszkélkedhet. A "kaszás" elnevezést a paprika csúcsának formája miatt kapta. Az íze is egyedülálló, az ereje viszont brutális, ami nem azonnal, hanem néhány perc elteltével bontakozik ki maximálisan. A Carolina Reapert igazi chili fanatikusoknak ajánljuk, de apró adagokban, módjával szervírozva kellemesen csípős élményt ígér a chilivel most ismerkedők számára is. Az egyszerűbb adagolás miatt találtuk ki a chili cseppet, amit tényleg cseppenként adagolhatsz bármilyen ételbe: hamburgerbe, pörköltbe, levesbe. Kóstold meg a termékeink között megtalálható Fekete Özvegy chiliszószt vagy a Carolina Reaper esszenciát is! Rendelj most Carolina Reaper szószt!


10termék 110
Scoville skála:
Egyéb
Kiszerelés:
250 g
Raktáron (17 db)
2 990 Ft
Egységár: 12 Ft/ml
Scoville skála:
Lásd a csomagnál
Kiszerelés:
Lásd a csomagnál
Nincs raktáron
15 770 Ft
Egységár: 49 Ft/g
Nincs raktáron

A Carolina Reaper íze kifejezetten különleges. Enyhén gyümölcsös, kissé fanyar, és emellett egy hosszan tartó, a torkot és a nyelvet egyaránt égető érzést hagy maga után, ami perceken át tartó csípős utóízt garantál. Képzeljük csak el, hogy a Tabasco szósz, ami a hétköznapi chili termékek közé tartozik, csupán 2.500-5.000 SHU között mozog.
Ezzel a hihetetlen erősséggel a Carolina Reaper nem csak a konyhákban használatos extrém alapanyag, hanem gyakran versenyeken is részt vesz, ahol a résztvevőknek minél többet kell megenniük.
Fontos megjegyezni, hogy a Carolina Reaper fogyasztása kockázatokkal járhat, és nem ajánlott azoknak, akik nem szoktak hozzá a rendkívül csípős ételekhez. Asztmásoknak, szívproblémákkal küszködőknek vagy gyomor- és bélrendszeri betegségekben szenvedőknek különösen óvatosnak kell lenniük.

Összegzésként a Carolina Reaper egy valódi erőmű a chilipaprikák világában. Kirobbanóan erős és különleges fűszernövény. Ezt a paprikát tisztelettel kell kezelni, hiszen csípőssége még a legmerészebb chili rajongót is próbára teszi.

Szűrés
Ár
 (Ft)
2 990 Ft - 15 770 Ft
Paprika fajta
Scoville skála
Termék típus
Kiszerelés
Termék státusza