A rendelések kiszállítása az ünnepi időszak alatt is folyamatos, a szállítási idő 1-2 munkanap.

Kérdésed van? Hívj minket! +36 20 317 9287

Chili magazin

Mindig újabb rekordok születnek, és újabb sikereket érnek el "A világ legerősebb chilje" címért küzdve. Mindenkinek van egy története a legerősebb(nek vélt) chiliről. Hallottunk már vidéki „gatyaszaggatóról”, amit nagypapa dédelget a konyhakertben, és nincs veszedelmesebb. Legendák sorát hallgattuk tátott szájjal a "hírös csípős szegediről", aminek nincs párja csípősséget tekintve. De mi is az igazság...

Pontokba szedtük az otthoni chili termesztés legfontosabb lépéseit, hogy Neked csak büszkélkedni kelljen barátaid előtt saját chili terméseddel! Mielőtt vadul elrohanunk a legközelebbi mezőgazdasági szaküzletbe, érdemes néhány dolgot átgondolni, megtervezni! Lássuk sorban!

Sokszor felmerül a kérdés, hogy a chili paprikák csípősségéért felelős alkaloid, a kapszaicin jótékony vagy kártékony hatással bír szervezetünkre? A vélemények megoszlanak, nézzük most a tényeket!

A különböző chili paprikák változatos színekkel, formákkal csábítanak, hogy megkóstoljuk őket, illetve megbirkózzunk pikánsan csípős vagy pokoli erejükkel. Vajon mi okozza a csípős érzést, és milyen folyamatok sorozata indítja be testünkben a zsibbadást, izzadást, esetenként a sziszegést és a térdcsapkodást?