Kérdésed van? Hívj minket! +36 20 317 9287

Receptek

Mézes mangós BBQ oldalas

Mézes mangós BBQ oldalas

A csontos, szaftos húsok szerelmeseinek ajánljuk a mangós-mézes oldalas elkészítését, ami nagyon egyszerű, viszont időigényesebb. Érdemes nagyobb társaságnak előrukkolni vele, mert a jó oldalas legalább 3kg :) Amíg illatozik a sütőben vagy a grillen, be lehet dobni néhány hideg italt, és storyzni kicsit…

Hozzávalók 4-6 főre:

Elkészítés:

Az oldalashoz száraz pácot készítünk az alábbi fűszerekkel, majd alaposan bedörzsöljük és pihenni hagyjuk 30 percet szobahőmérsékleten.
A száraz pác: 2 teáskanál barbecue fűszersó, két csipet bors, 2 teáskanál grill fűszersó, 1 teáskanál római kömény és 1 teáskanál koriander.

Ameddig pihen a hús, elkészítjük a mangós pácot: 1 paradicsompüré (150g), 1 dl barna sör, 2 teáskanál méz, fél teáskanál trinidad Skorpió - Red chili szósz és fél üveg azaz 50g mango-chili pikáns gourmet szósz. Alaposan elkeverjük és félretesszük.

Az oldalast 160C fokra előmelegített sütőbe tesszük egy tepsiben, úgy hogy aláöntjük a megmaradt 1,5 dl barna sört, és alufóliával letakarjuk. A következő 2,5 órában semmi dolgunk! :)
Ha letelt, kivesszük a húst, villát beleszúrva ellenőrizzük. Ha puha, akkor a fóliát levesszük, és 15 percre visszatesszük a sütőbe vagy a grillre. Majdnem kész, de most jön a legjobb rész… A mangós, pikáns páccal az oldalast alaposan körbekenjük, és 210 °C hőfokra, felső sütésre visszaküldjük, hogy a pác egy ropogós réteget képezzen a húson! Perfetto! :)

A legjobb köret steak burgonya vagy gerezdekre vágott burgonya, ízlés szerinti fűszerezéssel, ami az oldalas alatt egy külön tálcán simán elkészül 1 óra alatt!

 

barbecue steak