Kérdésed van? Hívj minket! +36 20 317 9287

Receptek

Barna sörben pácolt, csípős marhanyak tortillában

Barna sörben pácolt, csípős marhanyak tortillában

Isteni ízek és illatok… Készítése közben a barna sör és a fűszerek illata lengi be a konyhát! Imádjuk elkészíteni és még jobban szeretjük fogyasztani ezt a különleges, cseppet sem magyaros ételt! Próbáld ki ha különlegesre vágysz, vagy el akarod varázsolni a baráti társaságot! Csípősen az igazi, de utólagosan is csípőssé teheted Chilion szószokkal!

Hozzávalók 4 személyre:

Elkészítés

A marhanyakat hosszú, vékony szeletekre vágjuk (pl. mint a tokány hús fele), sózzuk, borsozzuk és pár csepp lime levével ízesítjük.

Forró serpenyőben alaposan körbepirítjuk a szeleteket, majd felöntjük a barna sörrel. Közepes lángon addig főzzük, míg a hús puha lesz és a sör szinte teljesen elforr. Ezután 3 evőkanál Chipotle szósz és 1 kiskanál Jolokia 4x szószt adunk hozzá, majd ízlés szerint fűszerezzük az argentin steak fűszersóval.

Alaposan átkeverjük, még kevés barna sört öntünk alá, ha túlságosan elfőtt volna az isteni szaft…

Kis lángon még 10 percig főzzük, addig a paprikát csíkokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk, 3 csipet argentin steak fűszerrel és 2 evőkanál Chipotle szósszal ízesítjük.

Amint megvagyunk az étellel, csak a tálalás van hátra. A tortilla lapokat mikróban átmelegítjük, ráhalmozunk egy adag (kb 80-100g) húst, néhány szelet paprikát, összetekerjük és azonnal fogyasztjuk!

húsos tortilla