Barna sörben pácolt, csípős marhanyak tortillában
Isteni ízek és illatok… Készítése közben a barna sör és a fűszerek illata lengi be a konyhát! Imádjuk elkészíteni és még jobban szeretjük fogyasztani ezt a különleges, cseppet sem magyaros ételt! Próbáld ki ha különlegesre vágysz, vagy el akarod varázsolni a baráti társaságot! Csípősen az igazi, de utólagosan is csípőssé teheted Chilion szószokkal!
Hozzávalók 4 személyre:
- 1kg marhanyak
- argentin steak fűszerkeverék
- Chipotle, azaz füstölt Jalepneo szósz
- Jolokia 4x chilikrém
- 0,5l barna sör
- 3 db kaliforniai paprika (piros, zöld és sárga)
- 10db tortilla lap
- 1db lime
- só, bors
Elkészítés
A marhanyakat hosszú, vékony szeletekre vágjuk (pl. mint a tokány hús fele), sózzuk, borsozzuk és pár csepp lime levével ízesítjük.
Forró serpenyőben alaposan körbepirítjuk a szeleteket, majd felöntjük a barna sörrel. Közepes lángon addig főzzük, míg a hús puha lesz és a sör szinte teljesen elforr. Ezután 3 evőkanál Chipotle szósz és 1 kiskanál Jolokia 4x szószt adunk hozzá, majd ízlés szerint fűszerezzük az argentin steak fűszersóval.
Alaposan átkeverjük, még kevés barna sört öntünk alá, ha túlságosan elfőtt volna az isteni szaft…
Kis lángon még 10 percig főzzük, addig a paprikát csíkokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk, 3 csipet argentin steak fűszerrel és 2 evőkanál Chipotle szósszal ízesítjük.
Amint megvagyunk az étellel, csak a tálalás van hátra. A tortilla lapokat mikróban átmelegítjük, ráhalmozunk egy adag (kb 80-100g) húst, néhány szelet paprikát, összetekerjük és azonnal fogyasztjuk!