Kérdésed van? Hívj minket! +36 20 317 9287

Receptek

Chilis bab avokádóval és tortillával – erdőben készült

Chilis bab avokádóval és tortillával – erdőben készült

Ez egy igazán ütős chilis bab recept! Kipróbálnád úgy a chilis babot, ahogy a mexikóiak eszik? Egészen pontosan friss avokádó szeletekkel, ropogós tortilla-val és nem ritkán a világ legerősebb chilijével a Carolina Reaperrel fűszerezve. A végeredmény egy kirobbanóan egyedi, pikáns ízű egytálétel, amit ezúttal Rabbit Chef’s készített el az #outdoorcooking, vagyis a szabadtéri sütés-főzés jegyében. Szeressétek ezt a receptet!

Hozzávalók chilis bab 2 személyre:

  • 300g szárazbab vagy 2 konzerv vörös bab
  • fél kukorica konzerv
  • két nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 paradicsom püré konzerv
  • 1 érett avokádó
  • carolina reaper chilikrém vagy carolina reaper chili őrlemény (tetszés szerint kiválasztva és adagolva)
  • só, bors, római kömény ízlés szerint és néhány darab tortilla chips

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd az olajon lepirítjuk. Ezt követően az apróra vágott fokhagymát is rádobjuk és 2 percig hagyjuk a fokhagymát lepirulni. A paradicsom püré ezt követően kerül a hagymára, átforgatjuk, hagyjuk felforrni. Ha száraz babbal dolgozunk azt előtte egy éjszakára beáztatjuk és előfőzzük, a konzerv babbal könnyebb a dolgunk, alaposan felrázzuk, kinyitjuk és levével együtt ráöntjük a kukoricával együtt.

Ízesítjük, sózzuk, borsozzuk és bele tesszük a világ legcsípősebb paprikáját a Carolina Reaper-t. Miután alaposan összeforraltuk, elkészült a chilis bab. Az avokadót vékony szeletekre vágjuk, mellé pedig ropogós torillat adunk, így díszítve ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt!

 

chilis bab

chilis bab avokádóval és chilivel

chilisbab carolina reaperrel