Chilis bab avokádóval és tortillával – erdőben készült
Ez egy igazán ütős chilis bab recept! Kipróbálnád úgy a chilis babot, ahogy a mexikóiak eszik? Egészen pontosan friss avokádó szeletekkel, ropogós tortilla-val és nem ritkán a világ legerősebb chilijével a Carolina Reaperrel fűszerezve. A végeredmény egy kirobbanóan egyedi, pikáns ízű egytálétel, amit ezúttal Rabbit Chef’s készített el az #outdoorcooking, vagyis a szabadtéri sütés-főzés jegyében. Szeressétek ezt a receptet!
Hozzávalók chilis bab 2 személyre:
- 300g szárazbab vagy 2 konzerv vörös bab
- fél kukorica konzerv
- két nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 paradicsom püré konzerv
- 1 érett avokádó
- carolina reaper chilikrém vagy carolina reaper chili őrlemény (tetszés szerint kiválasztva és adagolva)
- só, bors, római kömény ízlés szerint és néhány darab tortilla chips
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd az olajon lepirítjuk. Ezt követően az apróra vágott fokhagymát is rádobjuk és 2 percig hagyjuk a fokhagymát lepirulni. A paradicsom püré ezt követően kerül a hagymára, átforgatjuk, hagyjuk felforrni. Ha száraz babbal dolgozunk azt előtte egy éjszakára beáztatjuk és előfőzzük, a konzerv babbal könnyebb a dolgunk, alaposan felrázzuk, kinyitjuk és levével együtt ráöntjük a kukoricával együtt.
Ízesítjük, sózzuk, borsozzuk és bele tesszük a világ legcsípősebb paprikáját a Carolina Reaper-t. Miután alaposan összeforraltuk, elkészült a chilis bab. Az avokadót vékony szeletekre vágjuk, mellé pedig ropogós torillat adunk, így díszítve ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt!