Kérdésed van? Hívj minket! +36 20 317 9287

Receptek

Chilis paradicsomos gnocchi – Aggteleken

Chilis paradicsomos gnocchi – Aggteleken

Rendkívül egyszerű, gyors és ízletes receptet hoztunk Neked, amit az aggteleki nemzeti parkban készítettünk el. A chilis paradicsomos gnocchi remek példa, hogy kevés alapanyagból is készülhet ízletes és laktató étel! Próbáld ki akár otthon, akár a szabadban, nem fogsz csalódni!

Hozzávalók 2 személyre:

  • egy tasak gnocchi (350g-500g étvágytól függően)
  • fűszerezett paradicsom sűrítmény konzerv (200g)
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • San Marzano – Carolina Reaper ketchup
  • koktél paradicsom
  • ízlés szerint választott sajt, mi trappistával készítettük, parmezánnal még ütősebb
  • szárított oregano
  • szárított bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • parajdi só és frissen tört hétbors

Elkészítés:

Serpenyőbe öntjük a paradicsom szószt, nagy lángon sűrűn kevergetve felforraljuk, hozzáadjuk az apróra szeletelt fokhagymát, a szárított zöldfűszereket és kevés olívaolajat. Alaposan összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd beállítjuk a kívánt chilis, csípős ízt a Carolina Ketchuppal.

Amint elkészült a szósz, vizet forralunk két csipet sóval, ha forr beledobjuk a gnocchit és 3-4 percig főzzük, míg fel nem jön minden darab a víz tetejére. Ez jelzi, hogy elkészült a tészta.

A tálalás igazán egyszerű, a kész gnocchira szedjük a forró, fűszeres chilis paradicsom szószt, sajtot reszelünk rá és koktélparadicsommal, frissen tört borssal díszítjük!

Chilis paradicsomos gnocchi – KÉSZ!

 

carolina ketchup

paradicsomaos gnocchi

paradicsomos gnocchi tálalás