Chilis paradicsomos gnocchi – Aggteleken
Rendkívül egyszerű, gyors és ízletes receptet hoztunk Neked, amit az aggteleki nemzeti parkban készítettünk el. A chilis paradicsomos gnocchi remek példa, hogy kevés alapanyagból is készülhet ízletes és laktató étel! Próbáld ki akár otthon, akár a szabadban, nem fogsz csalódni!
Hozzávalók 2 személyre:
- egy tasak gnocchi (350g-500g étvágytól függően)
- fűszerezett paradicsom sűrítmény konzerv (200g)
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- San Marzano – Carolina Reaper ketchup
- koktél paradicsom
- ízlés szerint választott sajt, mi trappistával készítettük, parmezánnal még ütősebb
- szárított oregano
- szárított bazsalikom
- 2 evőkanál olívaolaj
- parajdi só és frissen tört hétbors
Elkészítés:
Serpenyőbe öntjük a paradicsom szószt, nagy lángon sűrűn kevergetve felforraljuk, hozzáadjuk az apróra szeletelt fokhagymát, a szárított zöldfűszereket és kevés olívaolajat. Alaposan összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd beállítjuk a kívánt chilis, csípős ízt a Carolina Ketchuppal.
Amint elkészült a szósz, vizet forralunk két csipet sóval, ha forr beledobjuk a gnocchit és 3-4 percig főzzük, míg fel nem jön minden darab a víz tetejére. Ez jelzi, hogy elkészült a tészta.
A tálalás igazán egyszerű, a kész gnocchira szedjük a forró, fűszeres chilis paradicsom szószt, sajtot reszelünk rá és koktélparadicsommal, frissen tört borssal díszítjük!
Chilis paradicsomos gnocchi – KÉSZ!