Csirke kebab – nyárson, parázson készítve
WoW! Ezt a receptet meg kell próbálnod elkészíteni! A mennyei csirke kebabot, csirke nyársat egy faágra gyúrtuk, az igazi ízét pedig a füst adta! Kerti grillen is elkészülhet, a végeredmény nem fog csalódást okozni, a haverok álla leesik majd, hogy rém egyszerű alapanyagokból ilyen klassz étel készült!
Hozzávalók 2 személyre:
- 400 g csirkemell filé
- 2 fej vöröshagyma
- 2 csapott evőkanál parajdi grill fűszer
- 1 mokkáskanál piros paprika
- 2 csipet szerecsendió
- parajdi só, hétbors ízlés szerint
Elkészítés:
A csirke kebabhoz a mellet éles késsel vagy bárddal nagyon apróra vágjuk, majd a szintén apróra vágott vöröshagymával betakarjuk és megszórjuk az előre bekevert speciális fűszerkeverékkel, ami a fenti fűszerekből áll.
Alaposan összegyúrjuk az egészet és hagyjuk pihenni 30 percig.
Ezt követően mi hosszú, egyenes botokra gyúrtuk a masszát, amit előtte megtisztítottunk (felnyársaltuk). Parázs fölé helyeztük a csirke kebabokat, egyenletesen forgatva kb. 25-30 perc alatt készre sütöttük. Friss saláta ágyon, koktélparadicsommal tálaltuk.