Kérdésed van? Hívj minket! +36 20 317 9287

Receptek

Csirke kebab – nyárson, parázson készítve

Csirke kebab – nyárson, parázson készítve

WoW! Ezt a receptet meg kell próbálnod elkészíteni!  A mennyei csirke kebabot, csirke nyársat egy faágra gyúrtuk, az igazi ízét pedig a füst adta! Kerti grillen is elkészülhet, a végeredmény nem fog csalódást okozni, a haverok álla leesik majd, hogy rém egyszerű alapanyagokból ilyen klassz étel készült!

Hozzávalók 2 személyre:

  • 400 g csirkemell filé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 csapott evőkanál parajdi grill fűszer
  • 1 mokkáskanál piros paprika
  • 2 csipet szerecsendió
  • parajdi só, hétbors ízlés szerint

Elkészítés:

A csirke kebabhoz a mellet éles késsel vagy bárddal nagyon apróra vágjuk, majd a szintén apróra vágott vöröshagymával betakarjuk és megszórjuk az előre bekevert speciális fűszerkeverékkel, ami a fenti fűszerekből áll.

Alaposan összegyúrjuk az egészet és hagyjuk pihenni 30 percig.
Ezt követően mi hosszú, egyenes botokra gyúrtuk a masszát, amit előtte megtisztítottunk (felnyársaltuk). Parázs fölé helyeztük a csirke kebabokat, egyenletesen forgatva kb. 25-30 perc alatt készre sütöttük. Friss saláta ágyon, koktélparadicsommal tálaltuk.

 

csirke kebab

csirke kebab nyárson

csirke kebab salátával