Édesburgonya mártogatós - San Marzano ketchuppal
Édesburgonya vagy batáta, mindegy minek nevezzük... Egészséges, húsmentes, minimális előkészületet igénylő szuper nasi, a nélkülözhetetlen csípős szósszal :) Ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesburgonya recept, amit felejthetetlenné tesz egy kis chilis mártogatós.
Tudod miért imádjuk ezt a nasit? Mert ettől az egyszerű, de mégis felejthetetlen mártogatóstól a Fradi-Újpest első 15 percére tuti nem fogsz emlékezni! Minden éhes száj vadul nekiesik és sziszegve, "térdcsapkodva" dicsérik majd "szakács" tudásod, meg a San Marzano - Carolina Reaper ketchupod… vigyázz, ha nem sütsz belőle eleget, az egész meccset a konyhában töltheted édesburgonya/batáta aprítással!
Hozzávalók 4 személyre
- 2 kg édesburgonya
- 1 üveg San Marzano - Carolina ketchup
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Az édesburgonyát alaposan megtisztítjuk, és hosszú, vékony csíkokra szeleteljük.
180 celsius fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, sózzuk, és egy nagy tálba szedjük. A ketchupot egy kisebb mártogatós tálba öntjük, és kész is vagyunk.
Irány a kanapé, gyűjtsük be a like-okat! Jó szurkolást kívánunk!