Kérdésed van? Hívj minket! +36 20 317 9287

Receptek

Fehérboros vörös rák , ropogós-vajas bagettel és Ninja szósszal

Fehérboros vörös rák , ropogós-vajas bagettel és Ninja szósszal

Nagyon villantós kaja, és ez is a szabadban készült! Találkoztunk 2 túrázóval a főzés alatt, akik az illatokat érezve komoly összeget kínáltak az elkészült, éppen fotómodellt álló rákocskákért… Próbáld ki! Nem bonyolult étel, gyorsan és könnyen elkészül, a végeredmény pedig nem mindennapi!

Hozzávalók 2 személyre:

• 300g vörös rák (mi fagyasztott rákot használtunk)
• 3 gerezd fokhagyma
• 2dl jó minőségű fehérbor
• 2 friss bagett
• 1 csokor petrezselyem
• 4 evőkanál olívaolaj
• 25g vaj
Hal/rák parajdi fűszersó és frissen tört hétbors
• a Ninja szószhoz: 50g sweet chili szósz, 30g majonéz, fél citrom leve, só és bors ízlés szerint, illetve a rák megmaradt fokhagymás, petrezselymes leve

 

Elkészítés:

A fokhagymát 2 evőkanál olívaolajon és kevés vajon közepes lángon arany színűre pirítjuk, majd belehelyezzük a rákokat. Sózzuk, és 7-8 percig sütjük, közben átfordítjuk.
Ezt követően felöntjük a fehérborral, finoman borsozzuk és gazdagon megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. 2-3 percig forraljuk magasabb lángon, így a borból távozik az alkohol nagy része, és csak a savas, citrusos íz marad. Ezzel a rák elkészült.

Jöhet a NINJA szósz!

Ehhez fél üveg sweet chilit és 2 púpos evőkanál majonézt keverünk össze alaposan fél citrom levével, a fokhagymás-fehérboros-petrezselymes rák levével és kevés frissen tört hétborssal. Hagyjuk kicsit állni, összeérni az ízeket benne.
Közben pedig vajat olvasztunk a serpenyőben, ehhez adunk 1-2 evőkanál olíva olajat, majd a félbevágott bagetteket közepes lángon ropogósra pirítjuk.

A tálalás nagyon egyszerű: a serpenyőben hagyjuk a rákokat, mellé tesszük a még meleg, ropogós bagettet és a szószt, amibe mártogatunk, illetve 1-2 karika citrommal díszítjük!

A végeredmény BRUTÁLIS ízorgia az erdő közepén, a téli napsütésben!

 

vörösboros rák

vörösboros rák

vörösboros rák