Fűszeres görög csirke a Hármashatár-hegyen
Ez sem egy átlagos délután volt! A friss levegő az utazás, a csodálatos kilátás a Hármashatár hegyen és a főzés öröme teljes mértékben kikapcsolt minket, az elkészült fűszeres görög csirke pedig minden képzeletet felülmúlóan ízletes lett! A konyhában vagy rövid túra alkalmával is könnyen elkészíthető, és tápláló ételt mutatunk Neked. Hidd el érdemes kipróbálni, mellesleg hamar elkészül!
Hozzávalók 2 személyre:
- 300g csirkemell
- parajdi szárnyas fűszersó
- 4 evőkanál olívaolaj
- csipet oregánó és frissen törthétbors
- a görög salátához: egy kígyó uborka, 250g koktél paradicsom, egy kisebb paprika, 1 kis fej lila hagyma (ezt mi kihagytuk ezúttal) 200g feta vagy dán fehérsajt.
Elkészítés:
A csirkemellet közepes darabokra vágjuk, meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, majd fűszerezzük a parajdi szárnyas fűszersóval, és állni hagyjuk 30 percig.
Addig megmossuk és kockára vágjuk a zöldségeket, illetve a sajtot és egy tetszőleges formájú tányérra halmozzuk. Enyhén sózzuk, csipet oregánóval díszítjük, olívaolajat csepegtetünk rá. Ezzel a köret készen áll, hogy fogadja a szaftos, ropogósra sült pikánsan fűszeres csirkemellet! Hmmmm…..
Serpenyőt forrósítunk, erre dobjuk rá a fűszeres csirkemellet, ami rövid idő alatt (oldalanként kb. 4-5 perc) megpirul. Nem szárad ki, ízletes és szaftos marad!
Ezt követően már csak rá kell dobni a görög salira, hátra kell dőlni, élvezni a gyönyörű panorámát a friss levegőt és ezt a könnyű, de ínycsiklandó fogást!