A brutális velős pirítós Carolina Reaper chilivel
A Kis-Balaton gyönyörű, gazdag élővilága lenyűgöző, fekvése, atmoszférája magával ragad… Ezért egy nehézbombázóval jöttünk ki, ami személyes kedvencünk, de tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy megosztó étel. Egyszerű velős recept, ami lehet reggeli, ebéd és vacsora, nekünk mindig csúszik, pláne ilyen festői környezetben!
Lássuk a receptet, velős pirítós Carolina Reaper chilivel, amit ezúttal is Rabbit Chef’s készített el!
Hozzávalók 2 személyre:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 kanál sertészsír
- 1/2-ed kg velő
- 1dl víz
- Carolina reper chiliszósz
- Carolina Reaper őrlemény
- frissen tört hétbors
- 1 púpos teáskanál magyar pirospaprika
- hozzá, mellé vagy a tetejére, ahogy tetszik: lilahagyma, paradicsom, zöldpaprika, chilis UBi szeletek.
Elkészítés:
A hagymát a zsíron megfuttatjuk, alaposan átkeverjük, kicsit visszavesszük a lángot, óvatosan megszórjuk pirospaprikával, figyelve arra, hogy ne égjen meg, jól kiadja csodaszép színét, ízét. Ezt követi a velő és 1dl víz, majd a Carolina Reaper csili őrlemény és a Carolina reaper csili szósz ízlés szerint, óvatosan, mégiscsak a világ legerősebb paprikájával dolgozunk!
Amint elkészült, ropogós pirítós kenyérre kenjük, lilahagymával, zöldpaprikával és chilis ubival díszítjük. A képek magukért beszélnek. :)
+ 1 pro tipp: amint megettük az első pirítóst, azonnal öblítsük le 2dl balatoni rizlinggel, nehogy azt higgye a velő, hogy a kutya ette meg!