Csípős csirkeszárnyak - avagy (orosz) rulett Chilion módra
A legtutibb vendégváró fogás a aranybarnára sült, ropogós és csípős csirkeszárny, főleg amikor haverok jönnek meccset nézni, vagy csak szimplán csili imádó a csapat! Ebbe a receptbe belevittem egy kis csavart, amire a Rulett szó utal, de nézzük mi is ez pontosan, és mit kell vásárolni hozzá, ha el akarod készíteni ezt a vicces ételt! :) Garantáltan könnyezni fogsz vagy a nevetéstől vagy az extra chilitől…
Hozzávalók 4 személyre:
- 2kg csirkeszárny
- 1dl olaj
- parajdi szárnyas fűszersó
- Habanero 4x chiliszósz
- Őrölt Jolokia chili
- esetleg pici só
Elkészítés:
1dl olajjal elkeverünk 3 evőkanál parajdi szárnyas fűszersót íz, illetve ízlés szerint 2-3 késhegynyi őrölt Jolokia chilit. 10 percig állni hagyjuk, majd a fűszeres, csípős olajat a csirkeszárnyakra öntjük és alaposan összeforgatjuk.
1 órát szoba hőmérsékleten pihentetjük, hogy a csípős, pikáns olaj át tudja járni a szárnyakat.
Süthetjük előmelegített sütőben (180C fok, kb. 30 perc) vagy faszenes és/vagy gáz grillen.
A pirult, aranybarna csirkeszárnyak közül 5-6 darabot kiveszünk és alaposan bekenjük őket Habanero 4x-el és szórunk rá őrölt szellem chilit gazdagon, majd visszahelyezzük őket a többi közé és még 10 percig pirítjuk!
Amint elkészült, egy nagy tálba pakoljuk őket és azonnal szervírozzuk. Az orosz rulett kezdetét veszi! :)
Jéghideg sörre vagy fröccsre szükség lesz, mert aki ráharap a felturbózott falatra, annak szüksége lesz rá, a többieknek meg zsebkendőre, hogy a nevetés okozta könnyeket felitassák :)
Nem mindennapi étel, csípős imádóknak, rutinos chili fogyasztóknak ajánlott!